2015. május 18., hétfő

Készülünk az Eurovízióra

Rathausplatz
Az osztrákok nem szeretnének még egyszer nyerni - az még az ő turizmus-támogatta gazdaságuknak is sok lenne, viszont a város lelkesen készül a versenyzők fogadására, és az ember úton-útfélen a dalversenybe botlik. Lásd Rathausplatz, ahol az eurovíziós falu épül, a metróaluljárók, ahol ki van tapétázva, hogy jutsz el a Stadthalléba, vagy a kirakat, amit pénteken találtam a Stephansdom közelében Conchitával:

Építsünk hidakat! - szól a dalverseny mottója
Az egyik lakótársam önkénteskedik a rendezvényen, a Stadthalléban tart idegenvezetést a különböző delegációknak, és azt mondta, hogy a színpad eszméletlenül jól néz ki, akár egy hatalmas pupilla. Látta és hallotta is ott Conchitát énekelni, szóval volt okom irigykedni. Összesen nyolcszázan dolgoznak ott önkéntkéntesként, különböző feladatokra lehetett jelentkezni, és nekik köszönhető, hogy lesz is valami a rendezvényből.

A belső kerületek egy részében ilyenek a gyalogos lámpák
Fun fact: pénteken láttam egy turistacsoportot, ahol az egyik gyerek táskájából egy ilyen tábla lógott ki - az összes park tele van velük, bizonyára úgy gondolta, az az egy nem fog senkinek sem hiányozni
A mai vagy a holnapi nap folyamán még jelentkezek a tegnapi megnyitóceremóniával. ^^


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése